2012/08/21

Eurovision Song Contest 2012 - Jak to všechno dopadlo?



Eurovision Song Contest je celoevropská soutěž, která se koná každým rokem. Kdo letos vyhrál? Jmenuje se Loreen a pochází ze Švédska. Že jste o ni nikdy neslyšeli? Tak zbystřete! Tahleta holka má určitě ještě světu co říci. 

Evropa zažila v sobotu 26. 5. 2012 velkou hudební noc. Během sobotního večera se soutěžilo v hlavním městě Ázerbajdžánu – Baku o titul nejlepšího evropského hudebního umělce roku. Všechny země tento rok vyslaly své zástupce. Tedy mimo Českou republiku. Ta po neúspěchu Kabátů a Terezi Kerndlové už další soutěžící do soutěže neposílá. Česká republika má však určitě co nabídnout. Pokud alespoň trohu sledujete hudební scénu, tak byste mohli usoudit, že například Charlie Straight by naši zemi mohli hrdě reprezentovat.

Tento rok zvítězila zpěvačka Loreen ze Švédska. Ta dokázala přezpívat všech 42 soupeřů. Zpěvačka vyhrála se skladbou „Euphoria“, kterou produkoval známý electropopový magnát Peter Boström. Zpěvačka Loreen dokázala porazit i favority z Ruska (Buranovskije Bábuški Party For Everybody) či srbského interpreta Željka Joksimoviče (Nije ljubav stvar).
Překvapením je i úspěch Španělky Pastory Solery, který se umístil v první desítce s písní „Quedate Conmigo“. Španělsko se totiž ještě nikdy takto daleko nedostalo.


Žádné komentáře:

Okomentovat