2012/04/26

Recenze: Cher Lloyd – Sticks + Stones


Jak se povedla nová deska mladičké zpěvačka Cher Lloyd? Získala si vás? Čtěte pozorně a zjistíte, jak hodnotím desku já.


Tracklist: Grow Up (feat. Busta Rhymes), Want U Back, With Ur Love (feat. Mike Posner), Swagger Jagger, Beautiful People (feat. Carolina Liar), Playa Boi, Superhero, Over The Moon, Dub On The Track (feat. Mic Righteous, Dot Rotten and Ghetts), End Up Here Datum vydání: 20.2.2012
Pilotní singl: Swagger Jagger
Celkové hodnocení: 6/10

Cher Lloyd je zpěvačka a rapperka z Velké Británie, která se proslavila díky komerčně známé soutěži X-factor. Nestala se však vítězkou. Cher skončila na krásném 4. místě. Je tak vidět, vítězství v takovéto talentové soutěži ještě nic neznamená. Pilotní singl „Swagger Jagger“ se dostal na první místo britské singlové hitparády i přes rozporuplné reakce od kritiků. Každopádně ať chceme či ne, z Cher Lloyd se stává jedna z globálních hvězd.

Po finále X-factoru podepsala Cher smlouvu s vydavatelstvím Syco Music, jejímž majitelem je jeden z porotců této soutěže – Simon Cowell. No a začalo se natáčet. Na albu „Sticks + Stones“ se podílely hvězdy takového formátu, jako je producent Red One, textařka Autumn Rowe a z hudebních hostů to jsou například zpěváci Mike Posner či Busta Rhymes. Toto album je však důkazem, že i s dobrým týmem se dá lecos pokazit.


Album „Sticks + Stones“ začíná slibně. Prvním singlem je energická píseň „Grown Up“, na které hostuje i Busta Rhymes. Refrén je však nevýrazný a vzhledem k rychlosti rappování Cher si text moc nezapamatujete a neutkví vám z něj ani kousek. Třetím singlem z desky se stal song „Want U Back“. Zde je naopak refrén velice chytlaví a úplně dokonalý je konec skladby, kde si zpěvačka hraje na herikoptéru.
V soutěži X-factor Cher v jednom kole zazpívala i cover verzi hitu Mikeho Posnera „Cooler Than Me“. Cover se velmi líbil, a proto není divu, že Mike Posner na desce taktéž hostuje ve skladbě "With Ur Love". Zpěvák se objeví v pravou chvíli. Čtvrtou skladbou v pořadí se stala píseň „Swagger Jagger“. Tato skladba disponuje tanečním beatem. Po chvilce však přijde to, co nemám vůbec rád. Skladba vám začne lézt na nervy! Když se k tomu přidá ještě primitivní refrén, tak je dílo dokonáno. Naproti tomu se však velmi povedla spolupráce s Caroline Lair na tracku „Beautiful People“. Přijemná balada totiž nesmí na žádném albu chybět.

Příjemná pohodovka, která se dá poslouchat pořád do kola. Tak asi takhle bych charakterizoval skladbu „Playa Boi“. Šťastná sedmička padla na píseň „Super Hero“. Cher si určitě skvěle pohrává s hlasem – prostě „aja jáj aja jáj...“. Největším překvapením na albu je píseň „Over The Moon“, která zní trochu jako ze 70. let minulého století. Pak se objeví i dubstap a boom! Ocitáváte se v současnosti. Poslední skladbou na albu je píseň „End Up Here“, která už na albu ničím nepřekvapí. Neukončuje však album ani úplným propadákem.

Můžete slyšet, že si producenti alba „Sticks + Stones“ dali dost práce. Cher Lloyd chce dělat moderní hudbu pro masy, mě však přesvědčit nedokázala. Na albu se vyskytuje pouze 10 tracků a pokud se kouknete v obchodech na cenu, za kterou se album prodává, spadne vám čelist. Nejlaciněji pořídíte tuto placku za 320 Kč. Taktéž však není problém přehoupnout se přes 400 Kč. Okomentoval bych to asi takto: „Za hodně peněz málo muziky.“.

Žádné komentáře:

Okomentovat