2012/03/10

Recenze: Emeli Sandé – Our Version of Events

Tracklist: Heaven, My kind of Love, When I sleep, Mountains, Clown, Daddy (ft. Naughty Boy), Maybe, Suitcase, Breaking the Law, Next To Me, River, Lifetime, Hope, Read All About It (Pt. III)
Datum vydání: 20.2.2012
Pilotní singl: Next To Me
Celkové hodnocení: 7/10

Emeli Sandé je jednou z nejžhavějších objevů tohoto roku. Tato zpěvačka je přímo vražedná kombinace. Spojilo se u ní totiž hned několik faktorů. Tato zpěvačka je krásná, má skvělý hlas a dělá hudbu, která oslový masu. Je to smrtelné spojení, které představuje konkurenci všem popovým zpěvačkám. Zároveň je tato kombinace vstupenkou na hvězdné párty a červené koberce (bohužel). Výjimku tvoří pouze britská zpěvačka Adele, které stačí krásně zpívat.

Nová deska dostala název „Our Version of Events“ a Emeli se na desce zabývá tématem lásky a rozchodu. Pokud jste běžný posluchač, tak vás album přestane v polovině bavit. Pokud ho tedy vypnete v polovině, děláte velikou chybu. Nahrávka vrcholí až v druhé polovině, kde zaznamenáme mírné přidání na tempu. Nejrychlejší skladbou je však na albu pilotní singl „Next To Me“.
První skladbou na debutové albu Emeli je píseň „Heaven“. Už zde se setkávám s malým problémem. Zpěv Emeli mi nesedí s rytmem skladby a celkovým hudebním podkresem. Druhou skladbou v pořadí se stává „My Kind of Love“. Jak už název napovídá, jedná se o milostnou baladu.

U písně „Where I Sleep“ můžete slyšet v doprovodu známou hračku na natahování, která se dává nad postýlky malým dětem. Jak tématické. Píseň „Mountains“ je velice zvláštní. V refrénech se objevují i falzety. Pátým kouskem z alba se stala píseň „Clown“. Je to skladba, ve které naleznete pouze piáno, a tudíž skvěle vynikne hlas zpěvačky.

Daddy ft. Naughty Boy“, tak to je jediná spolupráce, kterou můžeme na albu nalézt. Skladba nabírá na tempu a je velice chytlavá. S písní „Maybe“ přichází však opět zklamání. Očekávání vyvrcholení u této skladby je marné. Žádné totiž není. To „Suitcase“ je pohodová R´n´B skladba, která se hodí skvěle do parných letních dnů.

Pokud vydržíte až do teď a poslechnete si i „Breathing the Law“, tak to abyste už to rádio vypli. Pokud tuto skladbu přece jenom přečkáte, vychrlí na vás Emeli asi nejvýraznější skladbu celého alba - „Next To Me“. Skvělá, rychlá, chytlavá – nic dalšího bych nedodával.

Skladba „River“ bude možná další singl z alba. Má veliký hitový potenciál a Emeli v této písni ukazuje (konečně) sílu svého hlasu. U energické skladby „Lifetime“ nehrozí, že nevstanete ze židle a nezačnete se alespoň trochu kroutit do rytmu. „Hope“ už názvem připomíná, že se bude jedna o skladbu, která bude znít jako píseň v romantickém filmu. Předposledním kouskem na albu je píseň „Read All About It (Part III)“.
A kam se poděla Part II? Jedná se o typickou předělávku jako jsou „Empire State od Mind (Part II)“ od Alicie Kyes či „Love The Way You Lie (Part II)“ od Rihanny. Zdá se mi však, že tato předělávka je lepší než verze s Professorem Greenem. Poslední písní je „You Lie“. Pomalá skladba, která celé album uzavírá.

Pokud právě neprocházíte rozchodovým obdobým, tak vám toto album na 90% nic neřekne. Pokud však hledáte „dojáky“ o lásce, „Emeli Sandé“ je to právé, co poslouchat. Na albu je hodně pomalých písní. Škoda je, že se Emeli Sandé nedržela spíše rychlejšího tempa. Debutové album tedy ode mne dostává 7/10. To je slušný začátek!

Žádné komentáře:

Okomentovat